KERABAT MAYA

Tuesday, 26 April 2011

Halakan Piring Televisyen ASTRO Anda ke Arah Kiblat


Siapa sangka ‘piring para bola’ daripada Astro pun manghadap ke arah kaabah…Tak percaya?cuba tengok di atas bumbung rumah2 yang ada stesen televisyen berbayar iaitu Astro pasti akan dihalakan kearah kiblat untuk mendapatkan siaran yang baik dan jelas di televisyen.. Mengapa begitu?ini kerana , Kaabah bukan sekadar kiblat tetapi juga sebagai pusat tumpuan manusia dalam urusan dunia atau kehidupan.Mekah adalah pusat bumi ,ini pernah dikatakan sendiri oleh Neil Armstrong menjejakkan kaki ke bulan pada 20 Julai 1969.


Beliau pernah berkata "Yang paling mengejutkan radiasi itu bersifat infiniti (tidak berpenghujung). Apabila saya menjejakkan kaki ke Marikh, radiasi itu masih boleh dikesan. Radiasi itu mempunyai sifat yang istimewa dan paling penting ia infiniti. Saya percaya inilah yang menghubungkan Kaabah di bumi dengan Kaabah di alam akhirat. "Bayangkan anda berada di kutub utara dan saya berada di kutub selatan,di tengah-tengah adalah zon keseimbagan magnet atau zon magnetisme sifar dan itulah Mekah. Kalau hendak dibuktikan boleh. bawa kompas ke Kaabah dan anda dapati jarum kompas itu tidak akan bergerak. Ini bermakna Kaabah adalah zon magnetisme sifar. Tarikan untuk ke dua-dua medan adalah sama kuat. "Ini telah dibuktikan bahawa ia boleh memberi kesan pada hemoglobin untuk membawa darah yang mengandungi oksigen ke seluruh tusi badan. Bermakna bila anda berada di Mekah, keupayaan darah untuk membawa oksigen ke seluruh tisu badan secara semula jadi jauh lebih baik berbanding tempat lain di dunia ini,"

jelasnya
Secara tidak langsung sesiapa yang ke tinggal di Mekah dan melakukan tawaf di baitulallah sebayak 7 kali lebih sihat dan panjang umur. Tekanan graviti yang tertumpu di kawasan itu memberi kesan pada peredaran darah dan pergerakan biologi kehidupan. Pelbagai bukti saintifik dari kajian para saintis juga telah membuktikan bahawa Kaabah berada di "Centre of the earth". Jika anda berkesempatan ke Mekah Al-Mukaramah cuba bawa kompas ke arah Kaabah dan lihat jarum kompas tersebut tidak akan menunjuk mana-mana arah sama Barat, Timur, Selatan atau ke mana-mana arah kerana Kaabah sememangnya berada di pusat atau ditengah-tengah bumi. Neil Amstrong juga mengesahkan fakta ini. Bagi mereka yang pernah menjejaki kaki ke Tanah Suci pasti merindui untuk mengerjakan umrah atau membuat haji kerana tahu kelebihan tinggal di sana..

kredit :http://www.buaya-merah.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...